Vajíčka jsou jedna z nejlepších potravin, co znám. Dají se připravit na mnoho způsobů, chutnají výborně, obsahují mnoho zdravých látek a jejich příprava je velice jednoduchá. Dnes vám ukážu svůj způsob přípravy výborných našlehaných míchaných vajíček. ☺
Suroviny:
- 4 vajíčka
- šunka
- cibule
- sůl
- jarní cibulka na ozdobu
- olej
Postup:
Nejprve si na pánvi (já doporučuju wok nebo vyšší pánev!!) osmahněte cibulku a také šunku. Poté přidejte rozkvedlaná vajíčka a začněte okamžitě míchat. Ztlumte oheň a stále míchejte. Když se zdá, že vajíčka už jsou z velké části hotová, vypněte sporák, ale pokračujte v míchání. Vajíčka by měla být hotová, ale neměla by být přesušená, navíc pokud jsou takto „našlehaná“, budou mnohem jemnější a opravdu lahodná. ☺ Při servírování ještě ozdobte jarní cibulkou a přikusujte nějaké křupavé pečivo. Dobrou chuť!